czwartek, 10 lutego 2011

SZASZŁYK W KURCZAKU

Składniki:
1 kg piersi z kurczaka
6 małych cebulek
10-15 dag boczku
6 pieczarek marynowanych
2-3 jajka
bułka tarta
tłuszcz
sól
pieprz
patyczki na szaszłyki

WYKONANIE:

Piersi z kurczaka pokroić na porcje, doprawić i rozbić. Cebulki pokroić na połówki w poprzek. Boczek pokroić w kostkę. Na patyczek nadziewać polówkę cebuli, boczek, pieczarkę (można kawałek ananasa, brzoskwini, śliwki suszonej, papryki), zakończyć drugą połówką cebuli. W rozbite piersi kurczaka zawinąć szaszłyk. Opanierować w roztrzepanych jajkach, bułce tartej. Usmażyć. Po wystudzeniu przekroić szaszłyk wzdłuż patyczka na 2 połówki. Przed podaniem mięso podgrzać.

1 komentarz:

  1. Super pomysł na szaszłyka naprawde smaczny. pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga www.wysmieniteprzepisykulinarne.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń